Norddjurs Kommune har modtaget 46 høringssvar i forbindelse med planerne om "Energiklynge Djursland", der omfatter et biogasanlæg, vindmøller og solceller. Indsigelserne spænder over emner som grundvand, dyreliv, støj, huspriser og trafik.
Norddjurs Kommune har i den foroffentlige høringsperiode modtaget 46 høringssvar vedrørende projektet "Energiklynge Djursland". Projektet har til formål at opføre et biogasanlæg, vindmøller og solcelleanlæg syd for A15 mellem Trustrup og Grenaa. Bag projektet står Brdr. Thorsen Biogas, Kosan Gas og NRGi Renewables, som sigter mod en bæredygtig energiproduktion i området.
Høringssvarene fra borgerne indeholder kommentarer og indsigelser vedrørende projektets påvirkning på grundvand, dyreliv, støj, huspriser og den fremtidige trafik i området. Disse vil blive behandlet af forvaltningen i Norddjurs Kommune frem til 2. juni, hvorefter de skal gennemgå politisk behandling.
Efter behandlingen i Miljø- og Teknikudvalget, Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen træffes der en endelig beslutning den 17. juni. Herefter vil der, ved beslutning om at fortsætte projektet, blive udarbejdet lokalplaner, kommuneplanrammer og en Vurdering af Virkning på Miljøet (VVM).
Borgerinvolvering spiller en afgørende rolle i denne proces. Som en del af oplysningsindsatsen blev borgerne inviteret til Sønderjylland for at se lignende anlæg. Borgmester Kasper Bjerregaard har udtrykt et ønske om gennemsigtighed og tæt dialog med borgerne, og fremhæver betydningen af deres input i den politiske behandling.
Norddjurs Kommune modtager kritikpunkter om miljøpåvirkning i energiklyngeprojekt

Foto: Norddjurs Kommune.
Kilde: Norddjurs Kommune