nye regler giver liv i byerne og glæder butikkerne

Foto: Norddjurs Kommune.
dato

Lettere at få liv i byerne - butikker roser nye regler

Kommunalbestyrelsen i Norddjurs har vedtaget nye regler for brugen af gågader, torve og pladser. Regelændringerne giver forbedringer og forenklinger, som handelsstandsforeningerne har efterspurgt.

Regelændringerne indebærer, at sponsorer nu kan sætte deres navne på inventar som sommermøbler og parasoller. Derudover kan butikker permanent lave fælles skiltestandere, og der er bedre muligheder for arrangementer i byerne.

Karol Fuks, citychef i Handel Grenaa, roser beslutningen og ser frem til flere arrangementer. Han annoncerer også, at der vil komme et vejviserskilt op på torvet i Grenaa. Alle butikker i Grenaas gågader kan deltage i ordningen efter først til mølle-princippet.

Anders Rasmussen fra Auning Handel & Erhverv glæder sig over bedre formidling og forenklinger fra kommunen. Samtidig mener Stinne Thorsen Kvorning fra Erhvervsudvalget, at forenklingerne skaber et bedre byliv. Niels Ole Birk fra Miljø- og Teknikudvalget er glad for at kunne imødekomme byernes behov.

De konkrete forbedringer omfatter nemmere adgang til skiltning for sponsorer på inventar og ved arrangementer samt permanent mulighed for fælles skiltestandere. Der er også mulighed for flerårige ansøgninger til brug af gaderummet, og kommunen vil lave en pædagogisk oversigt over ansøgninger og tilladelser på hjemmesiden.

For mere information kan Stinne Thorsen Kvorning fra Erhvervsudvalget kontaktes på skv@norddjurs.dk eller 28 25 60 24. Niels Ole Birk fra Miljø- og Teknikudvalget kan kontaktes på nobn@norddjurs.dk eller 21 67 03 15.

https://norddjurs.dk/nyheder/2024/jun/lettere-at-faa-liv-i-byerne-butikker-roser-nye-regler

Kilde: Norddjurs Kommune