Norddjurs lokale råvarer er populære hos turister

Profilbillede
dato

Ved Grenaa Sydhavn er der kommet mange turister i år for at smage og købe alle de lækre råvarer der er i Norddjurs. Køberne er for alvor ved at få øjnene op for alle de lokale fødevarer og lækkerier, som Norddjurs har at byde på. Derfor er salget i år også gået fantastisk godt.

Nogle af de lokale fødevarer, som er meget populære, er bl.a. Sydhavnsgin og Kombucha drikke, som begge bliver produceret direkte på havnen. Sydhavnsgin’en er heller ikke meget mere end 3 uger gammel, men det går allerede enormt godt med salget af den.

”Vi skal allerede til at lave andet batch, fordi første batch er udsolgt.” Siger Alexander Hansen, som er manden bag produkterne.

Udover de lokale råvarer der sælges, går det også fantastisk for restauranterne her til sommer. Restauranet ”FriskFisken” har blandt andet lokalt producerede tangchips, som er meget populære. Både de lokale kommer ned og støtter op, men turisterne køber også flittigt.

”Vi har lige haft besøg af to fra København, som er herovre for at smage på cider og vin fra området. De besøgende sætter pris på, at der findes unikke smagsoplevelser rundt i landet. Når man selv rejser rundt, søger man den lokale madoplevelse. Her giver vi besøgende mulighed for at gøre det samme med drikkevarer.” Sådan fortæller Arne Tyssøy, fra Mariendal Mosteri Djursland – Cider Most og Vinbar.

Kilde: Redaktionen