Lokaldysten i Norddjurs samler byer til fjerde år af motion og fællesskab

Foto: Norddjurs Kommune.
dato

Lokaldysten i Norddjurs fejrer sit fjerde år med sport, sjov og fællesskab

Lokaldysten i Norddjurs, et event der sætter fokus på motion, fællesskab og bysammenhold, er tilbage for sit fjerde år i træk. Fire engagerede landsbysamfund i Norddjurs deltager i dette års dyst: Øster Alling, Vivild, Gjerrild og Nørager, som har været de stolte vindere de sidste tre år.

Hvert år kæmper deltagerne for den prestigefulde store guldmedalje samt en pengepræmie på 5.000 kroner, der går til den vindende by. Deltagerne spænder vidt i alder og fysisk form, hvilket understreger Lokaldystens formål om inklusion og motion for alle.

Nørager skilte sig ud sidste år ved at tilbagelægge 6,66 km per indbygger, det højeste gennemsnit blandt alle deltagende byer. Årets Lokaldyst finder sted på følgende datoer: Øster Alling den 15. maj, Vivild den 31. maj, Gjerrild den 4. juni, og sidst Nørager den 7. juni.

Historien om Lokaldysten tager sin begyndelse i 2013 som en venskabelig konkurrence mellem to lokalsamfund i Viborg kommune. Deltagerantallet er siden vokset og omfatter nu lokalsamfund fra syv østjyske kommuner, herunder Norddjurs. Samarbejde og organiseringen bag Lokaldysten i Norddjurs involverer DGI Østjylland, Bevæg dig for livet-kampagnen, samt fire lokalsamfund i kommunen.

Målet med Lokaldysten er at fremme idræt, bevægelse og sundhed i fællesskabet. Lokalsamfundene konkurrerer om at tilbagelægge det højeste antal kilometer gennem løb, cykling og/eller gåture, med en præmie til det lokalsamfund, der opnår det højeste antal kilometer pr. indbygger.

For yderligere informationer er interesserede velkomne til at kontakte Allan Gjersbøl Jørgensen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Norddjurs Kommune, på telefon 29 43 49 44 eller via email på agj@norddjurs.dk.

https://norddjurs.dk/nyheder/2024/apr/lokaldysten-inviterer-igen-til-de-svedigste-byfester

Kilde: Norddjurs Kommune