Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Allingåbro - mandag den 15. marts

Kilde: Østjyllands Politi
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Allingåbro er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller mandag kl. 13.00 en 21-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for at have begået indbrud et endnu ukendt sted, hvor han stjal nogle designermøbler. 

Den 21-årige blev anholdt natten til mandag, da en patrulje på Djursland standsede ham i hans bil. 

I bilen lå designermøblerne og noget indbrudsværktøj. 

Da Østjyllands Politi formoder, at der er en medgerningsmand på fri fod, anmoder anklagemyndigheden om lukkede døre ved grundlovsforhøret. Derfor ønsker politiet ikke at oplyse yderligere om sagen. 

**

 

54 bilister sigtet efter færdselsindsats

Færdselsbetjente fra Østjyllands Politi var fredag aften på kontrol på Ringvejen og Randersvej i Aarhus og på flere veje i det vestlige Aarhus. Det blev til i alt 63 sigtelser fordelt på 54 bilister. 

41 personer blev målt til at køre for stærkt på enten Randersvej, Hasle Ringvej eller Viby Ringvej. 54 af de målte fik et klip i kørekortet, mens fire fik en betinget frakendelse af kørekortet. De to højeste hastigheder blev målt på Randersvej og Hasle Ringvej på strækninger, hvor man højst må køre 70 km/t. Her blev to bilister målt til hhv at køre 123 km/t og 121 km/t. 

Under indsatsen blev der også skrevet fem sigtelser for kørsel over for rødt. To af dem gik til en 25-årig mand, som i Brabrand to gange kørte over for rødt. Da han blev standset, hoppede han hurtigt om på bagsædet og lod som om, han ikke havde kørt bilen. Den købte betjentene dog ikke, og da han viste sig at være frakendt kørekortet, endte han med i alt tre sigtelser.  

I krydset Paludan-Müllers Vej/Marienlystvej blev 10 bilister taget i at køre over for fuldt stop. 

I alt blev 54 personer sigtet for 63 overtrædelser under fredagens indsats: 
 
41 hastighedssager – heraf 37 klipsager og fire til betinget frakendelse af kørekortet
10 x kørsel frem for fuld stop (klip) 
5 x rødt lys (klip)
1 x gult lys
1 x kørsel i frakendelsestiden
1 x kørsel uden førerret
1 x mobil 
3 x andre 

**

Aggressiv mand anholdt efter trusler 

Østjyllands Politi fik søndag morgen en anmeldelse om nogle mulige husspektakler i Viby, hvor en 36-årig var truende over for sin ekskæreste. Da politiet kom frem, var den 36-årige ikke længere på stedet, men var taget hen til en adresse i Salamanderparken i Viby. 

Han nægtede at komme ud af huset, var truende og aggressiv over for politiet og knuste blandt andet en rude med sine hænder. Da politiet havde mistanke til, at den 36-årige var i besiddelse af våben, og det ikke var muligt at komme i dialog med ham, blev der skudt gas ind i huset. 

Det fik den 36-årige samt to andre personer, der befandt sig i huset, til at gå ud. Her blev de alle anholdt af betjente på stedet. De to andre personer, der havde befundet sig på adressen, blev hurtigt løsladt uden sigtelser.  

Den 36-årige blev sigtet for trusler og for overtrædelse af våbenloven, da han blev fundet i besiddelse af to pebersprays. Under ransagningen af hjemmet blev der også fundet et bat og en kniv. 

Da politiet vurderer, at der umiddelbart ikke er juridisk grundlag for at varetægtsfængsle den 36-årige, blev han løsladt efter endt afhøring. 

**

 

Anmeldte røveri af løbehjul

En 29-årig kvinde anmeldte søndag, at hun lørdag aften omkring kl. 22.00 var blevet udsat for røveri af seks unge mænd på p-pladsen ved Veri Centret i Risskov. 

Ifølge kvinden kom hun kørende hen over p-pladsen på et el-løbehjul, da mændene kom løbende hen til hende og skubbede hende af løbehjulet, så hun faldt ned på asfalten. En af mændene vristede løbehjulet ud af kvindens hånd og kørte væk på det, mens de andre løb efter. 

Kvinden forsøgte i første omgang at indhente mændene, men det lykkedes dem at stikke af med både løbehjulet og en lille taske med hendes pung, som hang på styret. 

De seks unge mænd var ifølge kvindens forklaring mellem 16-18 år og var alle mellemøstlige ud af udseende, men derudover var der umiddelbart ikke noget nærmere signalement af gerningsmændene. 

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner til episoden via tlf. 114. 

**

 

Uoverensstemmelse førte til anholdelser i Odder

En patrulje fra Østjyllands Politi kørte søndag kl. 17.15 til en lejlighed i en lille by syd for Odder efter en anmeldelse om uro på stedet. På adressen blev betjentene mødt af en 37-årig mand, som havde skrammer i ansigtet. Han forklarede, at han var blevet slået i ansigtet med knytnæveslag og slået med en træpæl over skinnebenet. 

Inde i lejligheden traf patruljen to mænd på 43 og 48 år, og de blev begge anholdt og sigtet for grov vold ved at have overfaldet den 37-årige. Den 48-årige blev også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, da han havde en klump hash i lommen. 

Den 37-årige kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

**

 

Brand i bil i Aarhus V

Politi og brandvæsen rykkede natten til mandag kl. 00.57 ud til en brand i en bil, der holdt på en p-plads på Sandkåsvej i Aarhus V. Brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden, men der nåede at ske store skader på bilen. 

Flammerne havde desuden ramt en bil, der stod ved siden af, og den havde derfor fået mindre brandskader. 

Det var umiddelbart ikke muligt at finde frem til brandårsagen, men Østjyllands Politi mistænker, at branden kan være påsat. 

**

 

To mænd anholdt efter uro på banegården

Østjyllands Politi fik søndag kl. 12.55 en anmeldelse om, at to mænd opførte sig aggressivt og truende på banegården i Aarhus, hvor de råbte af vagterne og andre forbipasserende og kastede skrald på gulvet. 

En patrulje kørte til banegården, hvor de traf to mænd på 37 og 56 år, som begge blev anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. 

**

 

Færdsel 

Søndag kl. 10.35 blev en 25-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for sprit- og narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Vesterbro Torv i Aarhus. 

Søndag kl. 12.26 blev en 27-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Nordskellet i Randers NV. 

Søndag kl. 14.07 skete der et færdselsuheld i krydset Viby Ringvej/Søren Frichs Vej i Åbyhøj. En 19-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 68-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade ved uheldet. Den 19-årige blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende, og hans kørekort blev inddraget, da han i forvejen havde syv andre verserende sager om klip i kørekortet.  

Søndag kl. 17.09 skete der et færdselsuheld på Blomstervej i Tilst, da en 61-årig mandlig bilist kørte ind i to lygtepæle på Blomstervej i Tilst. 

Søndag kl. 19.09 blev en 34-årig mandlig bilist standset på Nørregade i Vivild ved Allingåbro og sigtet for at køre uden førerret, for manglende registrering og for ikke at have den lovpligtige forsikring. Desuden blev han sigtet for at have stjålet den nummerplade, der sad på bilen. 

Natten til mandag kl. 1.36 blev en 26-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Ringboulevarden i Randers NV. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Hybenvej i Risskov begået søndag d. 14/3 kl. 5.33
På Pottemagertoften i Højbjerg begået mellem fredag d. 12/3 kl. 12.00 og søndag d. 14/3 kl. 10.00
På Haderslevgade i Aarhus C begået mellem fredag d. 12/3 kl. 10.00 og søndag d. 14/3 kl. 13.45
På Holbergsgade i Aarhus C begået mellem torsdag d. 11/3 kl. 18.00 og søndag d. 14/3 kl. 21.45
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Flere artikler