Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Allingåbro - fredag den 15. januar

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Allingåbro er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 11.00 i Retten i Randers en 28-årig kvinde, der sigtes for salg af narkotika ved torsdag aften på sin bopæl i Grenaa at være fundet i besiddelse af større mængder kokain og hash fordelt i salgsposer samt at større kontantbeløb og flere andre effekter, der kan relateres til salg af narkotika.

Anklagemyndigheden anmoder om dørlukning, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

--

 

Grundlovsforhør i Retten i Randers

Østjyllands Politi fremstiller umiddelbart efter ovenstående en 30-årig mand, der sigtes for salg af narkotika ved torsdag aften på sin bopæl i Grenaa at være fundet i besiddelse af en større mængde kokain fordelt i salgsposer samt et større kontantbeløb, der formodes at stamme fra salg af narkotika.

Anklagemyndigheden anmoder om dørlukning, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

--

 

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 12.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 12.00 i Retten i Aarhus to thailandske kvinder på 28 og 34 år, der begge sigtes for ulovligt ophold i landet. Kvinderne har været tilbageholdt siden tirsdag, hvor de blev anholdt på et bordel i Aarhus (se nedenstående fra onsdagens døgnrapport).

Sagen har nu været forelagt Udlændingestyrelsen, der har besluttet, at kvinderne skal udvises af landet, og de fremstilles i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, indtil udvisningen kan effektueres.

 

Fra onsdagens døgnrapport:

Efter et tip fra en borger kørte en patrulje tirsdag aften til en adresse på Skernvej i Aarhus C. Betjentene bankede på, og efter lidt tid åbnede en letpåklædt kvinde døren ind til kælderlejligheden. Inde på stedet var der yderligere en kvinde, mens en mandlig kunde forsøgte at flygte ud gennem vinduet. Han blev dog standset, da en betjent stod klar til at modtage ham udenfor.

Begge de antrufne kvinder viste sig at være thailandske statsborgere, der opholder sig ulovligt i landet. Den 34-årige kvinde, der havde en aftale med kunden, blev sigtet for ulovligt ophold, ulovligt arbejde og for at holde bordellet åbent. Hendes 28-årige veninde forklarede, at hun blot var på besøg, og hun blev sigtet for ulovligt ophold.

Begge kvinder bliver nu tilbageholdt på Udlændingeloven, mens Udlændingestyrelsen vurderer, om de kan udvises af Danmark.

**

 

Færdselsindsats i det vestlige Aarhus gav 34 sigtelser

En kombineret færdselsindsats mellem Østjyllands Politis færdselsafdeling og lokalpolitiet i Aarhus Vest gav torsdag aften 34 sigtelser, der fordelte sig på 28 sigtede. Heraf tre sager til betinget frakendelse samt 13 klipsager.

Blandt de sigtede var en 32-årig mand, der først foretog en ulovlig overhaling på Skanderborgvej. Herefter fortsatte han ad Ormslevvej med 102 km/t mod tilladt 60 km/t. Det var en dårlig ide, når man i forvejen er betinget frakendt førerretten. Der venter ham nu seks måneder helt uden kørekort.

En 30-årig mand fik også en sigtelse med sig, da han ville skynde sig hjem med sin take away-aftensmad og derfor kørte med 153 km/t ad Viborgvej mellem Tilst og Sabro mod tilladt 80 km/t. Det kostede ham en betinget frakendelse af kørekortet og en bøde på 6000 kr.

Der var også andre, der havde travlt med at få leveret mad. Et madbud på Silkeborgvej fik presset speederen op på ca. 100 km/t, hvilket udløser en betinget frakendelse af kørekortet. Manden havde dog allerede tre klip i kørekortet, så han kan nu se frem til seks måneder uden kørekort.

Sagerne fordelte sig på:

5 x brug af håndholdt mobil (klip)
4 x kørsel frem for rødt lys (klip)
4 x hastighed (2 klip + 2 til betinget frakendelse)
2 x kørsel uden førerret
2 x overhaling højre om (klip)
2 x manglende sele

Derudover 14 diverse sager såsom ej medbragt kørekort, fodgænger over for rødt, manglende lygteføring mv.

**

To indbrudstyve taget på fersk gerning

Torsdag kl. 22.34 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 32-årig mand, der kunne se, at nogen ukendte personer var i færd med at ødelægge videoovervågningen, der filmede indgangen til hans lejlighed på Thorsvej i Åbyhøj.

Der blev straks sendt en patrulje til stedet, og da betjentene ankom nåede de lige at se to personer løbe fra stedet i retning mod Åbyvej. Den ene betjent hoppede ud af patruljebilen og satte efter den person, der løb bagerst. Manden blev råbt an, men fortsatte med at løbe hen til Lokalcenter Thorsgården, hvor han faldt, men kort efter kom på benene igen. Betjenten nåede dog at indhente ham, og den 31-årige mand blev anholdt og sigtet for indbrud. Han blev fundet i besiddelse af et ur og en mobiltelefon.

I mellemtiden havde betjenten i bilen fået kontakt til den anden person og kørte op på siden af ham med udrykningsblinket tændt. Personen løb dog ind i en baggård, hvorefter betjenten hoppede ud af bilen og eftersatte ham til fods. Manden blev flere gange bedt om at standse, men fortsatte med at løbe. Betjenten fik dog indhentet ham, og den 27-årige mand blev også anholdt og sigtet for indbrud.

Efterfølgende blev der tilkaldt en hundepatrulje, der gik spor langs de to flugtruter. På den 31-åriges flugtrute fandt hundene endnu et ur få meter fra, hvor han var blevet anholdt. De to ure blev forevist til den 32-årige mand, der havde haft indbrud i sin lejlighed, og han bekræftede at begge ure tilhørte ham.

**

Aggressiv mand på restauration

Torsdag kl. 22.41 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 35-årig mand, der kort forinden havde haft uønsket besøg i en restauration, hvor han arbejdede, på Viborgvej i Aarhus V. Den 35-årige mand har forklaret til politiet, at en mand ved 22.30-tiden kom ind på restauration, hvor han gik direkte op til kassen og forsøgte at tage pengene.

Den 35-årige fik dog skubbet manden væk, hvorefter manden gik hen til køleskabet ved udgangen og tog nogle drikkevarer med sig. Den 35-årige gik efter manden og fik fravristet ham drikkevarerne, hvorefter manden løb ud af butikken og trak en hobbykniv som han pegede mod den 35-årige, mens han råbte diverse trusler mod ham.

Manden løb efterfølgende hen til sin bil, hvorfra han tog en glasflaske, som han også kastede mod den 35-årige. Manden kørte herefter fra stedet. Kort efter kom manden dog tilbage og parkerede foran restaurationen. Herefter begyndte han at kaste sten efter den 35-årige, hvorefter han igen kørte fra stedet.

Kort efter kom han atter retur, parkerede på tværs af Viborgvej og begyndte igen at kaste med sten og flasker. Dette gentog sig nogle gange, og én af gangene kørte han også direkte frem mod en 35-årige, så bilen endte oppe på fortovet.

Da politiet ankom til stedet var der en del personer samlet foran restaurationen og stemningen var højrystet. Den 35-årige mand udpegede gerningsmanden, der også befandt sig på stedet, og den 25-årige mand blev anholdt og foreløbigt sigtet for forsøg på røveri.

**

Kiosk havde ikke styr på coronareglerne

Torsdag fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en kiosk i Risskov ikke overholdt coronareglerne. En patrulje kørte ud og kiggede nærmere på forholdene, og betjentene kunne konstatere, at kiosken ikke havde sat de påbudte skilte op, at der ikke var nogen former for afskærmning, og at der heller ikke var noget håndsprit til rådighed.

Ejeren af kiosken, en 40-årig mand, blev derfor sigtet for overtrædelse af påbud i relation til Covid-19. Han fik desuden besked på at få bragt forholdene i orden. Han kan nu formentlig se frem til en bøde på 3000 kroner.

**

Havde flere gode grunde til at undgå politiet

Torsdag kl. 19.00 spottede en patrulje på Amaliegade i Aarhus C en bil, der hurtigt drejede ind på en sidevej ved synet af patruljen. Betjentene kørte derfor efter og fik standset bilen, hvori der sad to personer. Da der lugtede kraftigt af hash blev de to indledningsvis sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

På passagersædet sad en 17-årig mand, der under visitation blev fundet i besiddelse af en ulovlig kniv. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven. Da han ikke ønskede at medvirke til en fuld visitation, blev han anholdt og kørt til politigården for yderligere visitation og afhøring.

Føreren af bilen blev bedt om at vise sit kørekort, og han fremviste et gyldigt kørekort tilhørende en 21-årig mand. Betjentene syntes dog ikke, at føreren lignede manden på billedet, og han blev derfor anholdt og bragt ind til politigården med henblik på at finde frem til hans rigtige identitet.

På politigården fandt betjentene hurtigt frem til, at føreren af bilen i virkeligheden var en 18-årig mand, der havde misbrugt sin storebrors kørekort. Den 18-årige mand blev derfor også sigtet for falsk anklage, ved at have brugt en andens identitet, for narkokørsel og for kørsel uden førerret.

**

Ringet op fra ”Nordea”

Torsdag modtog Østjyllands Politi en henvendelse fra en 81-årig kvinde fra Højbjerg, der dagen forinden var blevet udsat for at forsøg på bedrageri. Kvinden var onsdag aften ved 20-tiden blevet ringet op fra et ukendt nummer af en mand, der udgav sig for at være fra Nordea.

Manden oplyste, at han kunne se, at nogen var i færd med at overføre 29.000 kroner, og for at forhindre dette havde han brug for koden til kvindens NemID samt hendes cpr-nr. Manden bad kvinden oplyse forskellige numre på hendes NemID-nøglekort og bad hende herefter vente i telefonen.

Kvinden blev dog noget bekymret og lagde derfor på og ringe til Nordea, der kunne oplyse at hendes konto allerede var blevet spærret, og at der ikke var overført nogen penge fra kontoen. Kvinden fik ligeledes spærret sit NemID.

Ringet op fra ”Nets”

Torsdag blev to kvinder uafhængigt af hinanden ringet op fra Nets’ officielle telefonnummer. Torsdag eftermiddag fik en 42-årig kvinde fra Allingåbro en sms fra et svensk telefonnummer, hvori det fremgik, at der var forsøgt overført 90.000 kroner fra hendes konto. Kort efter blev kvinden så ringet op af en mand, der ringede fra Nets’ officielle telefonnummer. Manden oplyste, at han var fra Nets, at han samarbejdede med Rigspolitiet, og at han kunne se, at der var optaget lån i kvindens navn. Kvinden udleverede sine NemID-oplysninger og sit cpr.nr, men blev mistænksom og ringede derfor til politiet.

Kl. 23.55 torsdag aften var det en 75-årig kvinde fra Højbjerg, der blev ringet op fra Nets’ officielle telefonnummer. Manden der udgav sig for at være fra Nets oplyste kvinden om, at der var ved at blive trukket 45.000 kroner fra hendes konto, men at han kunne hjælpe hende med at få det stoppet. Kvinden var dog vaks nok til at bede manden oplyse et navn og et telefonnummer, hun kunne ringe tilbage på. Dette ønskede manden dog ikke at oplyse, så han smækkede røret på.

Østjyllands Politi opfordrer til, at man er ekstra opmærksom, hvis man bliver ringet op af nogen, der oplyser, at de ringer fra banken eller Nets. Er man i tvivl om, hvorvidt vedkommende er den, han udgiver sig for, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og evt. den afdeling, han er ansat i. Læg på og ring så selv op til din banks hovednummer eller til Nets og spørg efter vedkommende. Desuden advarer politiet imod, at man udleverer sine personlige oplysninger til fremmede.

 

**

Falsk politibil på spil

Torsdag kl. 19.45 blev en 20-årig mand på vejen Beta i Søften, Hinnerup stoppet af en bil, der havde aktiveret et blåt blink. Den 20-årige troede, der var tale om politiet og holdt derfor ind til siden. Det viste sig dog, at der inde i ”politibilen” sad en to mænd af mellemøstligt udseende og en pige. Bilen de kørte i lignede en ældre, mørk Volvo stationcar.

Der blev sende en patrulje til stedet, der kørte rundt i området for at lede efter bilen, men det lykkedes ikke at finde den. Østjyllands Politi hører gerne fra borgere, der måtte have set, eller have viden om, ”falske politibiler”, der kører rundt med blåt blink.

**

Solgte narko via Snapchat

Torsdag blev Østjyllands Politis specialpatrulje bekendt med, at der blev solgt narko via en bestemt Snapchat-konto. Kl. 15.42 opsøgte betjentene sælgerne i en bil på Edouard Suensons Gade i Aarhus N. I bilen sad tre unge mænd på 21, 22 og 26 år, der alle blev anholdt og sigtet for salg af narkotika. De blev alle tre visiteret, og bilen blev ransaget. I den forbindelse fandt betjentene en mindre mængde hash samt noget kokain, der var fordelt i små salgsposer.

**

Avis brændt af i venterum

Torsdag kl. 21.00 var der en borger, der henvendte sig til en patrulje ved stationen i Grenaa, hvor han netop havde set to drenge sætte ild til en avis på betongulvet i venterummet. Patruljen tog kontakt til to drenge, begge 14 år gamle, der stod uden for skuret. De afviste at kende noget til den antændte avis i venterummet.

Betjentene kunne dog se, at den ene af dem i sin lomme havde sammenkrøllede avissider fra BT magen til dem, der var antændt. Betjentene tog derfor en alvorssnak med de to drenge, og der blev taget kontakt til nogle voksne, der kom og afhentede dem begge. Der var umiddelbart ikke sket noget skade på inventaret i venterummet.

**

Færdsel

Torsdag kl. 09.35 skete der et færdselsuheld på Århusvej i Grenaa. En 22-årig mandlig bilist kom kørende ad Aarhusvej og skulle svinge til venstre i krydset ved trekanten. I den forbindelse påkørte han en anden bil, ført af en 70-årig mand, der kom kørende fra modsatte retning og skulle lige over i krydset. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved sammenstødet.

Torsdag kl. 16.24 blev en 24-årig mandlig bilist sigtet for manglende brug af sele og for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Janesvej i Brabrand. Da den 24-årige mand flere gange er taget i at køre bil, på trods af at han ikke har noget kørekort, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation.

Torsdag kl. 16.48 blev en 22-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Nyvangsvej i Randers NV.

Torsdag kl. 18.10 blev en 39-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og narkobesiddelse, da han blev standset af en patrulje på Lathyrusvej i Randers NØ.

Torsdag kl. 21.17 blev en 29-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Hovedvejen i Fausing, Allingåbro.

Natten til fredag kl. 01.38 blev en 28-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spiritus- og narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Grenåvej i Randers SØ.


**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Thorsvej i Åbyhøj begået torsdag den 14/1 kl. 22.34
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi
Flere artikler