Østjyllands Politi: Nyt fra Allingåbro - tirsdag den 8. september


Allingåbro er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Fremstilling i Retten i Aarhus kl. 10.45

Østjyllands Politi fremstiller kl. 10.45 en 40-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Den 40-årige sigtes for et butikstyveri, der mandag aften udviklede sig til et røveri i Salling i Aarhus.

Den 40-årige var mandag kort før kl. 20.00 på besøg i butikken, da en ansat genkendte ham fra et tidligere butikstyveri, og den ansatte besluttede sig derfor for sammen med en vagt at følge efter den 40-årige. De fulgte ham til herretøjsafdelingen på 1. sal, hvor han tog to jakker med sig ind i et prøverum. Da den 40-årige kom ud igen havde han tomme hænder, og i prøverummet hang kun to bøjler tilbage.

Den 40-årige gik derefter direkte mod butikkens udgang, hvor vagterne forsøgte at tilbageholde ham og bad ham gå med tilbage ind i butikken. Det ville han dog ikke. Den 40-årig blev meget ophidset og voldelig, slog ud efter vagten med sin sportstaske og skubbede og slog én af de ansatte. Han blev ved med at yde så kraftig modstand, at vagterne til sidst måtte lægge ham i håndjern.

Da politiet ankom var manden fortsat stærkt ophidset og nægtede at udlevere sine oplysninger. Han blev derfor anholdt og sigtet for røveri. Da politiet fandt ud af, hvem manden var, viste det sig desuden, at han var efterlyst til udvisning efter en tidligere dom. Den 40-årige sigtes derudover for trusler på livet begået mod en 48-årig kvinde den 7. august på en adresse i Aarhus V.


**

 

Tre piger forbrændt efter ulykke under madlavning på skole

Østjyllands Politi kørte mandag kl. 12.30 til Allingåbro skole hvor tre piger på ni, ni og otte år var blevet forbrændt under udendørs madlavning. Brand-ulykken skete, da der gik ild i en spritfalske i forbindelse med, at der skulle fyldes ekstra sprit på et trangiasæt.

To af pigerne blev efterfølgende behandlet på skadestuen i Randers, mens en enkelt blev fløjet til Rigshospitalet med forbrændinger i ansigtet.

Arbejdstilsynet undersøger de nærmere omstændigheder omkring ulykken.


**

 

To mænd forsøgte at komme i slagsmål med tilfældige forbipasserende

Natten til tirsdag måtte politiet to gange rykke ud og tale med mænd, der i overrislet tilstand forsøgte at få et slagsmål op at stå med tilfældige forbipasserende.

Første gang var kl. 00.25, hvor en 22-årig mand i 7-eleven på Immervad i Aarhus gerne ville i slagsmål med de andre kunder i kiosken. Anden gang var kl. 05.20, hvor en 28-årig mand ønskede sig et slagsmål og derfor forsøgte at komme op og slås med tilfældige forbipasserende på Klostertorv i Aarhus.

I begge sager blev mændene anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.


**

 

Ild i trækonstruktion under montering af tagpap

Politi og brandvæsen kørte mandag kl. 16.58 til en børnehave i Langå, hvorfra der var anmeldelse om ild i børnehavens tag. Ved politiets ankomst var der stadig røg fra taget, men brandvæsnet fortalte, at branden var helt under kontrol. En håndværker havde været ved at brænde tagpap på, da der var gået ild i tagkonstruktionen under pappet. Børnehaven er under opførsel, og der var ingen børn i den.


**

 

Brand i varmepumpe

Mandag kl. 17.12 kørte en patrulje til Knebel Bygade i Knebel, hvor der var gået ild i et luft til vand-anlæg, og branden var nu ved at brede sig til tagkonstruktionen. Brandvæsnet fik dog i løbet af få minutter ilden slukket. En rude blev knust på grund af varmeudviklingen, og der var sod-skader på husets facade. Ingen personer kom til skade.


**

 

Færdsel

Mandag kl. 07.25 skete der et færdselsuheld på Genvejen i Hasselager i retning mod Aarhus, da en 34-årig mandlig bilist overså, at de forankørende biler kørte langsomt på grund af køkørsel, og derfor påkørte en 36-årig mandlig bilist bagfra. Ingen personer kom umiddelbart til skade ved uheldet.

En 28-årig mandlig bilist blev mandag kl. 13.00 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset på en VGA-knallert i markedsgade i Randers. Den 28-årige blev desuden sigtet for ikke at køre med styrthjelm og for ikke at have medbragt sit kørekort.

Mandag kl. 13.10 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Skolebakken og Skolegade i Aarhus, da en 58-årig kvindelig bilist skulle dreje til højre og herved påkørte en 66-årig kvindelig knallertfører, da begge kom kørende ad Skolebakken. Den 66-årige pådrog sig skader ved uheldet, men kom ikke umiddelbart alvorligt til skade.

Mandag kl. 16.27 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ud for Trige, da en 19-årig fører af en varebil, påkørte en 53-årig mandlig bilist bagfra. De to mænd blev på stedet tilset af en ambulance men kom ikke umiddelbart til skade.

Mandag kl. 17.00 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej ved Tilst-afkørslen, da to biler ført af hhv. en 21-årig mandlig bilist og en 44-årig mandlig bilist kørte sammen på motorvejen i forbindelse med myldretidstrafik. De to mænd havde før uheldet allerede bremset en del ned, og ingen kom derfor til skade.

Mandag kl. 17.08 skete der et færdselsuheld på Rougsøvej i Ørsted på Norddjurs, da en 67-årig mandlig bilist påkørte et skilt. Den 67-årige kørte i første omgang videre, men stoppede efter ca. 500 meter. Den 67-årige blev efterfølgende sigtet for spirituskørsel.

Mandag kl. 18.23 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Lystrupvej og Latyrusvej i Risskov, da en 70-årig mandlig bilist kørte frem for ubetinget vigepligt. En 25-årig kvindelig cyklist måtte derfor bremse så hårdt op for ikke at blive ramt af bilen, at hun røg over styret og hen over bilen. Den 25-årige brækkede armen ved uheldet.

Mandag kl. 19.17 skete der et færdselsuheld på Alrøvej i Odder, da en 61-årig mand på en havetraktor af uvisse årsager kolliderede med en 52-årig kvindelig bilist. Den 61-årige pådrog sig skader på hovedet, men ingen kom umiddelbart kritisk til skade.


**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Strandgade i Grenaa begået mandag den 7/9 kl. 11.16
På Vester Boulevard i Randers begået mellem den 4/9 kl. 12.00 og den 7/9 kl. 15.00
På Kjærslund i Viby begået mandag den 7/9 mellem kl. 07.30 og kl. 17.00

Kilde: Østjyllands Politi
Flere artikler