Østjyllands Politi: Nyt fra Allingåbro - tirsdag den 22. september


Allingåbro er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Randers

Særlig Efterforskning Vest fremstiller tirsdag kl. 11.00 i Retten i Randers endnu en person, en 40-årig mand, i sagen om groft momssvig, hvor seks personer den 10. september blev fremstillet og varetægtsfængslet i fire uger.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

 

Indsats mod gaderæs: Tre mænd mister kørekortet

Østjyllands Politis færdselsafdeling har de seneste to lørdage været indsat mod ulovlig gaderæs i politikredsen.

Om aftenen den 12. september fik politiet et tip om, at der blev kørt ræs på Irlandsvej i Hammel. Færdselsbetjentene kørte til stedet og fik standset en 22-årig mand fra Aarhus, som blev målt til at køre 114 km/t på en strækning, hvor man maksimalt må køre 50 km/t. Han fik inddraget sit kørekort på stedet.

Lørdagen efter tog færdselsbetjentene til Jernaldervej i Odder, hvor der også var ræs på gaden. En 29-årig mand fra Randers og en 32-årig mand fra Sønderjylland blev begge målt til at køre 101 km/t i timen, hvor hastighedsgrænsen er 50 km/t. De fik begge inddraget førerretten.

Ud over en ubetinget frakendelse af førerretten i seks måneder risikerer de tre mænd en betinget fængselsstraf og en større bøde.

Østjyllands Politi vil den kommende tid være ekstra opmærksom på organiserede gaderæs. Har du viden om et gaderæs, der skal finde sted, kan du kontakte politiet via tlf. 114.

**

 

”Betjente” viste sig at være tricktyve

Mandag kl. 21.58 blev en 88-årig mand udsat for et tricktyveri i sit hjem på Klokkerbakken i Aarhus V. Manden har forklaret til politiet, at han kl. ca. 21.30 var gået ind i sin spisestue, hvor han kunne se, at der var trukket en masse ting ud fra skabet, og han ringede derfor til sin datter for at fortælle hende, at han formentlig havde haft indbrud.

Ca. 10 minutter senere ringede det på hans dør, og da han åbnede stod der to ukendte mænd, som oplyste, at de kom fra politiet. Den 88-årige mand bad om at se noget ID, og de to mænd viste et kort med noget rødt skrift, hvor der måske stod ”college”, og den ældre mand syntes ikke det så helt rigtig ud.

De to mænd var dog så anmassende, at det lykkedes for dem at skubbe den ældre mand ind i huset og ind i spisestuen, hvor den ene afledte ham, mens den anden stjal nogle værdier. Kort efter ringede mandens datter på døren, og da den ældre mand gik ud for at åbne, stak de to mænd af fra stedet via havedøren i stuen.

De to mænd beskrives som:

A:

 • Mellemøstlig af udseende
 • Ca. 30 år gammel
 • Ca. 180 cm høj
 • Spinkel af kropsbygning
 • Mørk i huden og med sort, kort hår
 • Var iført en sort trøje med hvid tekst
 • Talte dansk

B:

 • Mellemøstlig af udseende
 • Ca. 30 år gammel
 • Ca. 180 cm høj
 • Almindelig af kropsbygning
 • Mørk i huden og med sort, kort hår
 • Havde et stort sort fuldskæg
 • Talte dansk
 • Var iført sort tøj

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner, der kan have set de to personer i området ved Klokkerbakken i Aarhus V omkring kl. 22 mandag aften. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

Anholdt for hærværk mod flere biler

Mandag kl. 23.20 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en mand gik på Grønnegade og Christiangade i Aarhus C og begik hærværk på parkerede biler. Anmelderen fulgte efter manden ned til krydset ved Rådhuspladsen og Frederiks Allé, da patruljen ankom.

Betjentene tog kontakt til manden, der fik rundt med en hvid trækæp i hånden, og anmelderen bekræftede, at der var tale om gerningsmanden. Den 41-årige mand blev derfor anholdt og sigtet for hærværk og for overtrædelse af våbenloven.

Patruljen kørte herefter til gerningsstedet ved Christiansgade for at besigtige skaderne. Her kunne det konstateres, at mindst 10 biler havde været udsat for hærværk i form af blandt andet smadrede sidespejle og ødelagte vinduesviskere. Der var også smadret to ruder i stueetagen på en adresse i Grønnegade.

**

Butikstyve på rundtur

Mandag kl. 18.18 blev Rema1000 på Solbjerg Hedevej i Solbjerg udsat for et tyveri, men det blev opdaget af en medarbejder, der havde set to mænd lægge varerne ind i en bil og var kørt fra stedet. Medarbejderen fulgte efter bilen og så den holde parkeret ved Superbrugsen på Østergårdsvej i Solbjerg, men personerne var væk.

Han parkerede bag ved bilen og gik ind i butikken for at kigge efter de to mænd, mens han ringede efter politiet, der kort efter ankom til stedet. Medarbejderen kunne genkende nogle af varerne i bilen, og da det viste sig, at bilen ikke var låst, blev varerne udleveret til medarbejderen. I bilen fandt betjentene også flere varer, der viste sig at være stjålet fra Superbrugsen i Tranbjerg, hvor overvågningsvideo viste, at der var tale om de samme to mænd, der havde været på spil i Rema1000 i Solbjerg.

Det viste sig, at de to mænd også havde været inde i Superbrugsen i Solbjerg, hvor de havde fyldt en kurv med varer, men de havde efterladt kurven inde i butikken – muligvis fordi medarbejderen fra Rema1000 havde været inde og kigge efter dem. Bilen de to mænd var kørt i var i så dårlig stand, at betjentene inddrog pladerne på stedet, men de to mænd var ingen steder at se.

De to mænd beskrives som:

A:

 • Yngre mand
 • Mørkt hår
 • Ca. 180-185 cm høj
 • Havde mundbind på

B:

 • Ældre mand
 • Ca. 50 år
 • Kraftig
 • Gråligt hår
 • Havde mundbind på

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner, der kan have set de to mænd ved Superbrugsen i Tranbjerg, hvor de var kl. ca. 17.30, eller ved Rema1000 eller Superbrugsen i Solbjerg ved 18-tiden. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

Sigtet for besiddelse af narko og kniv

Natten til tirsdag kl. 02.07 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om at flere personer var samlet på parkeringspladsen foran Gudrunsvej nr. 56. Anmeldelsen gik på at flere skulle være oppe at slås og at der muligvis var set en kniv. Anmelderen havde også set en bil køre fra stedet i retning mod Edwin Rahrs Vej. Oplysningerne om bilen blev sendt rundt til patruljebilerne, og kort efter fik en patrulje på Edwin Rahrs Vej øje på en bil, der kunne passe med beskrivelsen. Patruljen fik standset bilen, hvori der sad fire personer.

Alle fire personer blev visiteret og i den forbindelse blev en 18-årig mand anholdt og sigtet for overtrædelse af knivloven, da han opbevarede en ulovlig foldekniv i sin venstre bukselomme. Derudover blev en 23-årig mand sigtet for narkobesiddelse, da han havde en mindre klump hash i sin højre trøjelomme.

**

Kemikalieudslip medførte trafikale udfordringer

Mandag kl. 15.17 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om et kemikalieudslip fra en lastbil, der holdt ved krydset Ringvej Syd/Oddervej i Højbjerg. I forbindelse med en katastrofeopbremsning havde noget gods revet sig løs og slået hul på en 1000-liters kemi-tank, hvorved ca. 300 liter væske løb ud.

Da der var tale om kemisk væske, var det nødvendigt at afspærre både Oddervej og Ringvej Syd, mens oprydningsarbejdet stod på. Kommunens miljøvagt blev tilkaldt og både lastbilen og vejbanen blev rengjort. Lastbilens 41-årige mandlige chauffør blev herefter vejledt om at køre både lastbil og gods til et varelager i Kolding.

Uheldet gav en del trafikale udfordringer, og først kl. 18.25 var oprydningsarbejdet helt afsluttet, og der kunne atter åbnes op for trafikken.

**

Asylansøger arbejdede ulovligt

Mandag kl. 10.03 blev en patrulje sendt til Hovedvejen i Hasselager på baggrund af en anmeldelse om en arbejdsulykke på stedet. Da patruljen ankom til stedet, var der ikke umiddelbart nogen, der var kommet til skade, men betjentene tog kontakt til en 21-årig mand, der stod iført arbejdstøj.

Manden identificerede sig med et asylansøgerkort og oplyste, at han, sammen med en ven, var ved at lægge nyt tag på. Da manden ikke havde tilladelse til at arbejde i Danmark, blev han anholdt og sigtet for ulovligt arbejde. Manden oplyste dog, at han kun udførte en vennetjeneste og ikke arbejde ulovligt.

Den 21-årige mand fik en straksbøde på 3000 kroner og er fortsat tilbageholdt i foreløbigt 3x24 timer, mens sagen bliver forelagt udlændingestyrelsen.

**

Nægtede at tale med politiet

Mandag ved 20.30-tiden var en patrulje fra lokalpolitiet i Aarhus Vest på besøg på Edwin Rahrs Vej, hvor de hilste på nogle af de personer, der var samlet på stedet. Mens betjentene stod og talte med personer, ankom en anden person til stedet og gik tæt forbi politifolkene.

En af betjentene tog kontakt til manden og bad ham om at oplyse sine generalier, men det ville han ikke, og han vendte i stedet rundt og begyndte at gå fra stedet. Betjentene bad manden om at blive på stedet, men han reagerede i stedet ved at begynde at løbe. En af betjentene løb efter ham og fik ham indhentet, men han gjorde så meget modstand, at betjenten trak sin peberspray og advarede om, at han ville gøre brug af den, hvis manden ikke slappede af.

Manden fortsatte dog med at gøre modstand, og blev derfor udsat for peberspray, hvorefter han blev anholdt og lagt i håndjern. Den 22-årige mand blev sigtet for overtrædelse af retsplejeloven ved at nægte at oplyste generalier og for at lægge hindring i vejen for politiets arbejde.

**

Unge butikstyve i Magasin

Mandag kl. 15.58 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Magasin på Immervad i Aarhus, hvor personalet havde tilbageholdt to unge butikstyve. En butiksvagt havde set de to piger putte nogle genstande ind i henholdsvis et trøjeærme og en bukselomme, hvorefter de var gået ud af butikken. Her blev de dog standset af vagten, der tilbageholdt dem og tilkaldte politiet.

Da politiet ankom til stedet, blev de to piger på 16 og 17 år sigtet for butikstyveri. De erkendte at have stjålet flere genstande fra kosmetikafdelingen. Deres forældre blev kontaktet og de to bliver blev afhentet af den enes far. Da pigerne begge er under 18 år, blev de sociale myndigheder også orienteret.

**

Sigtet for at blotte sit lem

Mandag kl. 19.14 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en mand sad og blottede sig på en bænk ved Rundhøj Allé i Højbjerg. Da betjentene ankom til stedet, fik de at vide, at manden var gået ind i en lejlighed, men vidner forklarede, at manden havde siddet på bænken og blottet sit lem på en måde så alle forbipasserende kunne se det.

Betjentene henvendte sig i den lejlighed, vidnerne havde oplyst, at manden var gået ind i. Da betjentene bankede på blev døren åbnet af en mand, der passede på det signalement, som vidnerne havde givet, og den 51-årig mand blev sigtet for blufærdighedskrænkelse.

**

Sulten tyv

Natten til tirsdag kl. 01.18 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en vagt på banegården i Aarhus, der havde tilbageholdt en mand, der havde stjålet en sandwich fra 7-Eleven i banegårdshallen. Medarbejderen i butikken havde set manden komme ind, hvorefter han havde taget en sandwich og var gået ud af butikken igen uden at betale for den.

Medarbejderen havde tilkaldt en vagt, der havde pågrebet manden uden for butikken. Da politiet ankom til stedet, blev den 44-årige mand sigtet for butikstyveri. Han erkendte med det samme og gik ind og betalte for sin sandwich, hvorefter han blev bortvist fra banegårdshallen.

**

Havde hash og amfetamin i lejligheden

Mandag kl. 10.30 besøgte Østjyllands Politis specialpatrulje en adresse i Randers C, hvor betjentene havde mistanke om, at der blev solgt og opbevaret hash. Da betjentene bankede på døren, blev de mødt af lejlighedens beboer, en 39-årig kvinde, der selv fremviste noget hash og en mindre mængde amfetamin. Den 39-årige kvinde blev sigtet for salg af narkotika.

**

Færdsel

Mandag kl. 06.00 skete der et færdselsuheld på Hasle Ringvej i Aarhus N. En 61-årig mandlig bilist kom kørende ad Hasle Ringvej, da han, muligvis på grund af tæt tåge, mistede orienteringen og endte i midterrabatten, hvor han påkørte en lygtepæl. Der skete kun materiel skade ved uheldet.

Mandag kl. 17.06 skete der et færdselsuheld i krydset Valdemarsvej/R. Hougårds Vej i Randers SØ. En 40-årig kvindelig bilist skulle svinge til venstre ad R. Hougårds Gade, men da hun skulle til at dreje kom en anden bil, ført af en 32-årig mand, kørende fra modsatte side og skulle lige over i krydset. Den 32-årige mand lavede en undvigemanøvre for at undgå at ramme den 40-årige kvindes bil, men ramte i stedet en anden bil, ført af en 54-årig kvinde, der også holdt i krydset. Uheldet medførte umiddelbart kun materielle skader. Alle tre parter blev tilset af sundhedspersonale på stedet, men ingen af dem var umiddelbart kommet noget til.

Mandag kl. 21.46 skete der et færdselsuheld på Rygårdevej i Allingåbro. En 18-årig mandlig bilist kom kørende ad Rygårdevej, da han i en skarp venstrekurve bremsede kraftigt ned og fik højre hjulpar ud i rabatten, hvorefter han forsøgte at styre kontra, hvilket betød, at bilen kom på tværs af vejen og væltede om på taget. Både den 18-årige fører, og den 18-årige mandlige passager kunne selv kravle ud af bilen, og ingen af dem var umiddelbart kommet til skade. Føreren blev dog kørt til tjek på skadestuen.

Natten til tirsdag kl. 00.55 blev en 32-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Mariagervej i Randers C.

Natten til tirsdag kl. 01.32 blev en 21-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Stjernevej i Randers NØ.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På Strandhusvej i Egå begået mellem lørdag den 19/9 kl. 09.00 og søndag den 20/9 kl. 23.30
 • På Øle Rømers Vej i Randers NV begået mandag den 21/9 mellem kl. 08.30 og kl. 17.35
 • På Blåbærvej i Sabro begået mellem søndag den 20/9 kl. 13.30 og mandag den 21/9 kl. 18.00
 • På Klokkerbakken i Aarhus V begået mandag den 21/9 kl. 21.58
Kilde: Østjyllands Politi
Flere artikler