Østjyllands Politi: Nyt fra Allingåbro - fredag den 11. september


Allingåbro er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør.

 

**

 

Slagsmål i Aarhus V – mand ramt af knivstik

Østjyllands Politi fik omkring kl. 20.50 en anmeldelse om, at en gruppe på 10-12 mænd var oppe at slås på en p-plads på Rydevænget i Aarhus V.

Flere patruljer kørte til stedet, men da betjentene kom frem, var slagsmålet overstået, og de personer, der var på stedet ønskede ikke at fortælle politiet, hvad der var sket.

Kort efter fandt Østjyllands Politi ud af, at en 23-årig mand var mødt op på skadestuen med skader efter knivstik, som han sandsynligvis har pådraget sig i forbindelse med slagsmålet på Rydevænget. Den 23-årige, der heller ikke havde lyst til at sige særlig meget til politiet, var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade.

Et større område blev afspærret i nogle timer, mens politiet sikrede spor på p-pladsen, og Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere for at finde frem til, hvem gerningsmændene var, og hvad årsagen til slagsmålet var. Der er endnu ingen anholdte i sagen.

Så du episoden torsdag aften, hører Østjyllands Politi gerne fra dig via tlf. 114.

**

 

Farlig kørsel ved vejarbejde – 17 bilister sigtet

17 bilister blev torsdag standset på Blomstervej i Tilst og sigtet af Østjylland Politis færdselsbetjente.

Der er p.t. vejarbejde på stedet, og i den forbindelse er der blandt andet indført ensretning. Østjyllands Politi havde fået et tip om, at mange bilister ignorerer skiltningen og kører mod ensretningen, hvilket skaber farlige situationer og en del utryghed for vejarbejderne.

Derfor foretog politiet torsdag en kontrol på Blomstervej, og det viste sig hurtigt, at der rigtigt nok er for mange bilister, der enten er ligeglade med skiltningen eller er så uopmærksomme, at de ikke ser den.

I løbet af relativ kort tid blev 17 bilister sigtet for at køre mod ensretningen. Den forseelse får man som udgangspunkt et klip i kørekortet og en bøde på 2000 kroner for. Derudover skal man give et bidrag på 500 kroner oveni til Offerfonden.

Ud over sigtelserne for kørsel mod ensretningen uddelte betjentene nogle enkelte andre sigtelser til bilister, der fx ikke havde sele på eller havde en defekt lygte.

Østjyllands Politi har ekstra opmærksomhed på Blomstervej og fortsætter med at lave kontroller på stedet den kommende tid.

**

 

Pakkebud fik stjålet sine pakker

Torsdag kl. 13.32 var et 23-årigt pakkebud inde i en kiosk på Kappelvænget i Aarhus V for at hente pakker, der skulle bringes ud. Han tog pakkerne med hen til sin bil og åbnede skydedøren for at begynde at scanne og sortere pakkerne, da en ukendt mand med et rottweiler henvendte sig til ham.

Den 23-årige har forklaret politiet, at manden første spurgte interesseret ind til hans arbejde, hvorefter han gik lidt væk igen, mens den 23-årige fortsatte med at sortere pakkerne. Kort efter vendte manden dog retur og sagde, at han skulle have nogle af pakkerne, hvilket den 23-årige afviste. Manden forsøgte gentagne gange at få fat i en af sækkene med pakker, mens den 23-årige forsøgte at spærre for ham.

Ifølge den 23-årige var stemningen nu blevet så dårlig, at han var bange for, hvad det ville udvikle sig til, så han tog i stedet sin telefon frem for at filme manden. Manden tog begge pakkeposer og begyndte at gå fra stedet i retning mod Kappelvænget 8, men da han opdagede, at den 23-årige stadig filmede ham vendte han tilbage og gik, sammen med sin hund, truende hen til den 23-årige og forlangte, at han slettede videoen, hvilket han gjorde.

Manden forlod herefter stedet med begge pakkeposer, og den 23-årige satte sig ind i sin bil og kørte fra stedet.

Manden beskrives som:

 • Mellemøstlig af udseende
 • 20-25 år gammel
 • Ca. 170 cm høj
 • Spinkel af bygning
 • Var iført en sort dynejakke, grå hættetrøje og sorte bukser
 • Medbragte en rottweiler, som ikke blev ført i snor

Østjyllands Politi hører gerne fra personer, der har set episoden – og særligt gerne fra de to personer, der skulle have befundet sig på stedet, og som den 23-årige har oplyst, han på et tidspunkt bad om hjælp. Oplysninger i sagen kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114.

**

Lidt for ensformig harmonikamusik

Torsdag kl. 13.16 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en borger, der var blevet så træt af en harmonikaspiller på Skt. Clemens Torv i Aarhus, at hun mente, at politiet måtte gribe ind. Ifølge anmelderen havde den mandlige harmonikaspiller siddet på det samme sted flere dage i træk, og den seneste halvanden time havde han kun spillet de samme fem melodier igen og igen.

Anmelderen blev gjort bekendt med, at politiet ikke har hjemmel til at bestemme en gademusikants playliste, men at der ville blive sendt en patrulje for at tjekke, om manden havde tilladelse til at sidde på stedet. Da patruljen kort efter kom forbi, var harmonikaspilleren dog forsvundet fra stedet.

**

11 biler udsat for hærværk

Torsdag kl. 21.03 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at flere parkerede biler var blevet udsat for hærværk på Daugbjergvej i Aarhus C. Da patruljen ankom til stedet kunne betjentene konstatere, at der var hældt hvid maling på 11 parkerede biler ligesom der lå maling på fortovet.

Malingen var stadig våd, men der var ingen spor fra nogen personer på stedet. Politiet vil derfor meget gerne høre fra borgere, der kan have set nogen personer i området ved Daugbjergvej nr. 15 torsdag aften. Politi kan kontaktes på telefon 114.

**

Tricktyv stak af med mobiltelefon

Torsdag kl. 11.22 kom to mænd ind i en forrentning på Provstegade i Randers C og gik direkte ind i den del af butikken, hvor der ikke er adgang for kunder. Den ene af mændene sagde en masse ord på et østeuropæisk sprog, mens ekspedienten gentagne gange gjorde opmærksom på, at det var privat område.

Pludselig løb manden om bag ved kassen, hvor han hev en 200 kr.-seddel frem fra sin pung, pegede på nogle varer og råbte ”price - price?”. Ekspedienten gik om bag disken og bad manden om at forlade butikken, hvilken han gjorde sammen med den anden mand. Da de var på vej ud, opdagede ekspedienten, at der var forsvundet en mobiltelefon, der havde ligget på disken.

Ekspedienten nåede at se, at de to personer løb fra stedet ad Provstegade i retning mod Østervold, og hun løb ud for at kigge efter dem, men der var de allerede væk.

De to personer beskrives som:

A – ham der var aktiv i butikken

 • Østeuropæisk af udseende
 • 25-30 år gammel
 • 170-175 cm høj
 • Spinkel af kropsbygning
 • Lys i huden og med sort, kort hår
 • Var en smule krumrygget
 • Talte østeuropæisk
 • Var iført en jakke, hvid t-shirt og lyse stramme jeans

B

 • Østeuropæisk af udseende
 • 25-30 år gammel
 • 170-175 cm høj
 • Spinkel af kropsbygning
 • Lys i huden og med sort, kort hår
 • Var iført en mørkeblå jakke

Østjyllands Politi hører gerne fra borgere, der kan have set de to mænd før eller efter episoden i butikken på Provstegade. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

Aggressiv mand med tyvekoster på sig

Torsdag kl. 15.41 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Viby Centeret i Viby, hvor en vagt havde tilbageholdt en mand, der var meget beruset og ubehagelig over for andre kunder i centeret. Da vagten ville følge manden ud af centeret, blev han opmærksom på, at manden bar på en sort jakke og to kasketter, som vagten mente stammede fra Føtex.

Da manden blev mere og mere ophidset, besluttede vagten at lægge ham i håndjern og kontakte politiet, der kort efter ankom til stedet. Den 26-årige mand blev anholdt og sigtet for butikstyveri af kasketterne og af jakken, der var stjålet fra Føtex og stadig havde monteret en butiksalarm.

**

Stjal spiritus og en vejrstation

Torsdag kl. 15.42 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Kvickly i Bruuns Galleri i Aarhus, hvor personalet havde tilbageholdt en butikstyv. En medarbejder havde set manden tage en flaske spiritus ned fra en hylde og lagt den i sin taske. En anden medarbejdere fulgte efter manden op til kasselinjen, hvor han betalte for en 6-pack øl, men ikke for spiritusflasken i tasken. Medarbejderen tog derfor kontakt til manden og bad ham følge med om i et baglokale, hvorfra der blev ringet efter politiet.

Da politiet ankom til stedet blev den 47-årige mand sigtet for butikstyveri. Det viste sig, at han i tasken havde adskillige tyvekoster i form af flere flasker spiritus og en OBH vejrstation. Butikspersonalet gav manden besked på, at han ikke længere var velkommen i nogen af COOPs butikker, hvorefter han blev bortvist fra stedet.

**

Politiet hjalp mand ud af forretning

Torsdag kl. 13.00 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en forretning på Sønder Allé i Aarhus, hvor en aggressiv mand for anden gang samme dag var kommet ind i forretningen og var gået ind i personaleområdet. Personalet ønskede politiets hjælp til få bortvist manden. Da betjentene ankom til stedet, tog de kontakt til den 25-årige mand, som var i besiddelse af flere kuglepenne og brochurer tilhørende forretningen. Manden var meget ophidset og truende, og han blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

**

Røg fra udsugningsanlæg

Torsdag kl. 23.36 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået røgudvikling i en restaurant på Frederiks Plads i Aarhus C. Det viste sig, at røgen var opstået, fordi ventilationsanlægget var stoppet til og derfor ikke kunne suge røgen fra grillen ud.

**

Ild i frituregryde

Natten til fredag kl. 01.44 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om en mulig bygningsbrand på Engtoften i Viby. Det viste sig, at nogle beboere havde værd i færd med at lave mad i en frituregryde, som de muligvis havde glemt at slukke, da der senere på natten var opstået ild i gryden. Beboerne fik slev slukket ilden, der medførte skader på emhætte og overskabe. To personer, der havde indåndet røg, blev tjekket, men ellers skete der ingen personskade.

**

Køkkenruller skyld i brand

Natten til fredag kl. 02.38 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i et køkken på Katrinbjergvej i Aarhus N. Det viste sig, at der var blevet efterladt to køkkenruller oven på en tændt kogeplade, men beboerne havde selv fået slukket branden.

**

Færdsel

Torsdag kl. 07.15 skete der et færdselsuheld på Skejbygårdsvej i Aarhus N. En 76-årig mandlig bilist kom kørende ad Skejbygårdsvej, da han af ukendte årsager kørte ind over et helleanlæg og påkørte to påbudstavler med materiel skade til følge. Bilisten fortsatte videre uden at standse op, men på baggrund af vidneforklaringer fandt politiet frem til den 76-årige mand, der erkendte at have påkørt skiltene, men ikke mente at der var sket nogen særlig skade, hvorfor han var kørt videre. Den 76-årige mand blev sigtet for at udvide manglende agtpågivenhed og for at have undladt at standse efterfølgende.

Torsdag kl. 08.00 skete der et færdselsuheld på Palle Juul-Jensens Boulevard i Aarhus N. En 37-årig mandlig cyklist kørte ad Brendstrupgårdsvej, og kørte frem for rødt lys i krydset ved Palle Juul-Jensens Boulevard, hvor han blev påkørt af en bil, der blev ført af en 63-årig mand. Cyklisten røg ind over bilens kølerhjelm og landede på asfalten. Cyklisten brækkede sin venstre hånd og blev kørt til behandling på skadstuen. Han blev sigtet for at have kørt frem for rødt lys.

Torsdag kl. 16.01 skete der et færdselsuheld på Rundhøj Allé i Højbjerg. En 29-årig mandlig scooterkører kom kørende ad Rundhøj Allé, da han i svinget ved Holmevej ramte en kantsten og væltede på sin scooter. Det viste sig, at den 29-årige mand havde en promille over det tilladte, og han blev derfor sigtet for spirituskørsel. Han blev kørt til skadestuen for at blive behandlet for skader på knæ og albue og kontrol af hovedet.

Torsdag kl. 23.05 skete der et færdselsuheld på Børupvej i Tranbjerg. En 32-årig mandlig bilist kørte ad Børupvej og kørte frem for ubetinget vigepligt i krydset ved Grønlykke Allé, hvorefter han kørte sammen med en anden bil, der blev ført af en 19-årig mand. Der skete kun materiel skade ved sammenstødet, men den 19-årige blev kørt til tjek på skadestuen. Den 32-årige mand blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Natten til fredag kl. 00.38 blev en 25-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Sydhavsgade i Aarhus C.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På Hovedgaden i Allingåbro begået mellem lørdag den 22/8 kl. 16.00 og torsdag den 10/9 kl. 17.15
 • På Klosterbakken i Aarhus V begået mellem lørdag den 5/9 kl. 14.00 og torsdag den 10/9 kl. 17.30
 • På Anholtsgade i Aarhus C begået fredag den 11/9 kl. 04.40
Kilde: Østjyllands Politi
Flere artikler