Nyt fra Allingåbro i politiets døgnrapport

Profilbillede

Allingåbro er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør ved retten i Aarhus kl. 12.30

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 12.30 en 28-årig mand i grundlovsforhør ved retten i Aarhus. Manden er sigtet for at have begået voldtægt på en adresse i Aabyhøj natten til søndag. 

Anklagemyndigheden anmoder om dørlukning, og Østjyllands Politi har pt. ikke yderligere kommentarer til sagen.

 

**

 

Brand i villa

Søndag kl. 11.05 opstod der brand i et hus på Husarvej i Randers NØ. Ved myndighedernes ankomst til stedet var alle personer kommet ud af huset, mens flammerne var gået op igennem taget. Branden var formentligt opstået i køkkenet, hvor den fra komfuret havde bredt sig til først en emhætte og dernæst til tagkonstruktionen. De berørte personer blev efterfølgende kørt til kontrol på hospitalet for tjek af mulige røgskader fra branden, der formodes at være startet ved et uheld.

 

**

 

Tyverier fra biler

I løbet af det seneste døgns tid har Østjyllands Politi modtaget forskellige anmeldelser om tyverier fra biler, hvor der forinden er blevet begået indbrud.

Fra en bil på Finsensgade i Aarhus N var der blevet stjålet et rat i perioden fra lørdag d. 7/1 kl. 14.30 til søndag d. 8/1 kl. 09.30.

Et andet køretøj, parkeret på Vestervang i Aarhus C, havde i perioden fra lørdag d. 7/1 kl. 14.00 til søndag d. 8/1 kl. 10.00 mistet både forlygter og baglygter, der var blevet stjålet af ukendte gerningsmænd.

På Illerupvej i Aarhus N var forreste siderude blevet knust på en personbil, hvorefter der var blevet stjålet et instrumentpanel og et rat med airbag.

Også i Aarhus V har der været begået tyveri fra et køretøj, hvorfra der er blevet stjålet for flere tusinde kroner i form af blandt andet et bilrat. Personbilen har holdt parkeret på Bogfinkevej i perioden fra søndag d. 8/1 kl. 04.00 til søndag d. 8/1 kl. 12.00.

Østjyllands Politi efterforsker sagerne nærmere og opfordrer alle til at melde det til politiet, hvis de har haft indbrud i deres køretøj. 

 

**

 

Eftersættelse og beslaglagt bil

Østjyllands Politi forsøgte søndag kl. 18.10 at standse en bil i Brabrand, hvilket føreren ikke adlød. I stedet fortsatte bilen med høj hastighed ad Edwin Rahrs Vej mod øst, hvor føreren kørte op på blandt andet cykelsti og fortov og ind over et helleanlæg ved et busstoppested, hvor flere skilte blev påkørt.

Efterfølgende fortsatte bilisten med at køre i busbanen med retning mod busstoppestedet, hvor to personer måtte springe til side for at undgå påkørsel.

Østjyllands Politi fik bragt køretøjet til standsning ud for Inger Christensens Boulevard, hvor tre unge mænd – to 17-årige og en 21-årig – befandt sig på bagsædet. Alle tre personer blev anholdt og bilen blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation grundet vanvidskørsel.

Den ene af de 17-årige mænd blev desuden sigtet for at være i besiddelse af en peberspray, mens den 21-årige havde en mindre mængde tramadoler på sig uden gyldig recept, hvilket han også blev sigtet for.

Det lykkedes i forbindelse med episoden den sidste person at løbe væk fra politiet, efter han var blevet anholdt med håndjern på. Østjyllands Politi er bekendt med den 17-årige mands identitet og opfordrer ham til at rette henvendelse til politiet.

 

**

 

Spiritusbilist på letbanen

En personbil fik søndag aften kl. 19.35 bevæget sig ind på letbanens spor ved Lystrup Station, hvorefter politiet blev tilkaldt til stedet. Ved patruljens ankomst virkede føreren en smule diffus, og en efterfølgende test indikerede også, at bilisten – en 55-årig kvinde – var påvirket af alkohol.

Den 55-årige kvinde blev sigtet for spirituskørsel og anholdt, mens hendes køretøj blev flyttet væk fra letbanesporet. 

Det var i øvrigt anden gang i samme weekend, at den 55-årige forvildede sig ind på letbanesporet ved Lystrup Station, da præcist det samme skete for hende lørdag. Her blev hun ligesom søndag også sigtet for spirituskørsel. 

Ved begge lejligheder fik bilisten foretaget en blodprøve, der nu skal vise, om hendes promille var højere end det tilladte. 

 

**

 

Fortsat meldinger om fyrværkeri

I løbet af det seneste døgns tid har Østjyllands Politi fået flere anmeldelser fra rundt omkring i kredsen, hvor der ifølge anmelderne bliver affyret fyrværkeri uden for den tilladte affyringsperiode. 

Vi skal derfor gøre opmærksom på, at det ikke længere er tilladt at fyre fyrværkeri af, da affyringsperioden kun gjaldt til og med den 1. januar 2023. Hvis man ønsker at fyre fyrværkeri af som privatperson, må man væbne sig med tålmodighed og vente til den 27. december 2023.

 

**

 

Forsøgte at sælge stjålet stol til tidligere ejermand

En vaks borger opdagede søndag, at hans stjålne møbler fra et indbrud begået i fredags var blevet sat til salg via Facebook Marketplace. Han besluttede sig derfor for at kontakte sælgeren, hvor han udgav sig for at være en interesseret køber – samtidig med, at han orienterede politiet om sagen.

Politiet aftalte derfor at følges med manden til adressen, hvorfra møblerne angiveligt skulle sælges. Efter at have konstateret via den interesserede køber, at møblerne befandt sig på adressen, gav politiet sig til kende og fik anholdt de tre personer, som befandt sig på adressen. Der var tale om tre mænd i alderen 37, 33 og 24 år.

De tre personer blev sigtet for hæleri, mens den tidligere ejer af møblerne fik sine ejendele retur.

Østjyllands Politi opfordrer til, at man altid melder det til politiet, hvis man får stjålet sine genstande – eller hvis man med sikkerhed opdager, at tidligere stjålne genstande efterfølgende er blevet sat til salg.

 

**

 

Brand i køretøj

Østjyllands Politi modtog natten til mandag kl. 02.23 en anmeldelse om, at der var udbrudt brand i en personbil på Åbyhøjgård i Åbyhøj. Ved patruljens ankomst stod en personbil i brand med kraftig røgudvikling og meterhøje flammer.

Branden var formentligt startet i bilens kabine, og Østjyllands Politi undersøger sagen nærmere. 

 

**

 

Færdselsaktion i Aarhus V

Årets første færdselsaktion i det vestlige Aarhus gav følgende resultat:
 
1 x Personbil uden tændt nærlys
1 x Havariblik
1 x Placering på vej
1 x Fejl og mangler
1 x Manglende lygteføring
4 x Cyklister uden lys
1 x Elløbehjul uden hjelm
1 x Motorkøretøj ført på cykelsti
1 x Ej medbragt kørekort 
1 x Hastighed by til betinget frakendelse
5 x Hastighed by. KLIP
2 x Hastighed landevej. KLIP
10 x Ej overholdt fuldt stop. Klip
1 x Overhaling højre om. KLIP
6 x Mobiltelefon. KLIP
1 x Rødt lys. KLIP
1 x Hastighed Motorvej
4 x Sikkerhedssele ej benyttet
1 x Gult lys
2 x Manglede styrthjelm, knallert
1 x  Lov om godskørsel
2 x Lejekontrakt ej medbragt i lejebil
1 x Afgiftssag, privat brug af Flextaxi
1 x Lov om hyrekørsel
1 x Kørsel uden førerret
2 x Oplysningspligt
1 x Synindkaldelse
1 x P-afgift
 
Ovenstående fordelt på 55 sigtede.

 

**

 

Færdsel:

Søndag kl. 16.34 blev en 22-årig mand sigtet for at være i besiddelse af mindre mængde kokain, da en patrulje visiterede ham i et køretøj på en parkeringsplads ved Logistikparken i Brabrand.

En 19-årig mand blev søndag eftermiddag kl. 17.24 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han på Fuglebakkevej i Aarhus V blev standset af en patrulje.

Endnu en formodet påvirket bilist blev søndag aften anholdt, da betjente fra Østjyllands Politi kl. 20.20 standsede et køretøj på Østergade i Fårup. Føreren – en 46-årig mand –  blev fundet i besiddelse af en mindre mængde hash. Han blev sigtet for narkokørsel, besiddelse af euforiserende stoffer og kørsel uden førerret.  

Natten til mandag kl. 01.20 blev en 19-årig mand stoppet af en patrulje, da han kom kørende på Hadstenvej i Randers SV. Den 19-årige mand blev sigtet for narkokørsel, da betjentene havde mistanke til, at han var påvirket af stoffer. Manden blev fundet i besiddelse af en mindre mængde kokain og blev derfor også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. En medpassager i bilen blev fundet i besiddelse af en pose med hash, hvorfor han også blev sigtet for besiddelse af ulovlige stoffer.

Igen kl. 02.50 blev en ung mand anholdt, da han blev sigtet for at køre bil i påvirket tilstand af euforiserende stoffer. Denne gang var der tale om en 29-årig mand, som blev stoppet af en patrulje på Trekronervej i Randers NØ. Den 29-årige mands køretøj blev desuden beslaglagt grundet flere tilfælde af kørsel uden gyldigt kørekort. Han blev samtidig fundet i besiddelse af en mindre mængde hash og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer samt for ulovlig våbenbesiddelse, da han blev fundet i besiddelse af en låsbar foldekniv og en ulovlig halskniv.

En 27-årig kvindelig medpassager blev ved samme episode sigtet for besiddelse af ketamin, hash og kokain.

 

**

 

Indbrud:

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.
På Gl. Fjellerupvej i Allingåbro begået søndag d. 8/1 kl. 09.58.
På Forsythiavej i Højbjerg begået mellem lørdag d. 7/1 kl. 11.00 og søndag d. 8/1 kl. 09.30.
På Rosenhøj Vænge i Viby J begået mellem fredag d. 6/1 kl. 07.00 og søndag d. 8/1 kl. 11.45.

 
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi