Nyt fra Allingåbro i politiets døgnrapport

Profilbillede

Allingåbro er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 11.00 fire mænd i grundlovsforhør i Retten i Aarhus.
De sigtes for et stort antal bedrageriforhold overfor primært ældre medborgere, som gerningsmændene uberettiget har fået til at overføre penge eller udlevere bankoplysninger. 

Se tidligere udsendte pressemeddelelse om sagen. 

**

 

Vidner søges til hensynsløs kørsel søndag aften i Aarhus

Østjyllands Politi søger vidner, der har set tre biler køre tæt på hinanden i høj fart i det vestlige Aarhus søndag aften omkring kl. 18.30. 

Kl. 18.34 observerede en patrulje en blå Audi, en rød Porsche og en sort Toyota Cabriolet køre med meget høj hastighed ad Silkeborgvej. Da de tre biler var tæt på krydset Henrik Hertz Vej/Silkeborgvej forsøgte bilisten i Audien at foretage en hasarderet overhaling af Porschen og Toyotaen, og det var betjentenes opfattelse, at de tre bilister forsøgte at køre om kap med hinanden. 

Patruljen satte efter de tre biler, der først begyndte at sænke farten i et kryds længere fremme, hvor det lykkedes betjentene at få bragt Porschen og Audien til standsning, mens føreren af Toyotaen kørte videre. 

Førerne af de to standsede biler, en 41-årig mand og en 46-årig mand, er foreløbigt sigtet for nogle enkelte færdselsforseelser, men politiet er nu ved at klarlægge de tre bilisters kørsel forud for standsningen for at finde ud af, om de kan sigtes for yderligere.  

Vidner har fortalt, at de tre bilister kørte hensynsløst og med høj fart rundt i området, og at de formentligt begyndte kørslen omkring Kvickly ved Åbyhøj Torv, hvor de kørte i vestlig retning ad Silkeborgvej. 

Østjyllands Politi hører meget gerne fra vidner, der har se de tre biler køre i området søndag aften, særligt omkring vejarbejdet ved krydset Silkeborgvej/H.C. Andersens Vej. Så du bilerne, eller har du optaget deres kørsel, så kan du kontakte Østjyllands Politi på tlf. 114. 

**

 

Forsøgte at køre fra politiet – anholdt med flere sigtelser

En 43-årig mand endte med flere sigtelser, da han natten til torsdag forsøgte at stikke af fra politiet på sin motorcykel. Kl. 00.25 ville en patrulje på Rougsøvej i Allingåbro standse motorcyklisten i en rutinekontrol, men da den 43-årige så politibilen, satte han farten op og ignorerede blink og sirene. 

Patruljen kørte efter, og på Spangshusevej mistede den 43-årige kontrollen over sin motorcykel og væltede. Han kom umiddelbart ikke noget til og blev straks efter anholdt. Da han virkede påvirket af alkohol og stoffer, blev han sigtet for sprit- og narkokørsel og for ikke at have efterkommet politiets anvisninger. 

Den 43-årige har ikke motorcykelkørekort, så han fik derudover en sigtelse for kørsel uden førerret. 

**

 

Kvinde udsat for tricktyveri på p-plads

En 65-årig kvinde fik onsdag kl. 10.30 stjålet sin taske ud for Føtex i Holme ved Højbjerg. Ifølge kvinden kontaktede en mand hende ved hendes bil på p-pladsen og spurgte på gebrokkent engelsk om vej til hospitalet. Han forklarede, at hans kone skulle føde, og kvinden forsøgte at vise ham vej. 

Til sidst afsluttede manden samtalen og gik, da hans kone angiveligt ringede. 

Mens den 65-årige havde snakket med manden, havde hun stået med ryggen til sin bil. Inde i bilen stod kvindens taske med hendes pung i, og hun opdagede senere på dagen, at nogen havde stjålet hendes dankort, og at der var hævet flere tusinde kroner på det. 

Kvinden har givet følgende signalement af manden, hun talte med: 

Mellemøstlig af udseende, brun i huden
Ca. 40-45 år
Ca. 185-186 cm, muskuløs
Kort, sort hår
Talte meget gebrokkent engelsk
Meget velklædt

**

Truede med kniv og blev anholdt

En 29-årig mand blev natten til torsdag kl. 1.50 anholdt ved psykiatrisk skadestue på Aarhus Universitetshospital, hvor han var blevet kørt hen, efter han havde været voldsom og opfarende på en adresse i Aarhus V. 

Politiet var allerede på skadestuen sammen med den 29-årige, og da han pludseligt blev meget aggressiv og truende og trak en kniv, blev han anholdt og lagt i håndjern. 

Han blev sigtet for trusler mod betjentene og for overtrædelse af knivloven.  

**

 

Brand i container

Politi og brandvæsen rykkede onsdag kl. 15.53 ud til en brand i en container med pap på Thors Bakke i Randers C. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, der ikke nåede at brede sig yderligere. Ingen personer kom noget til.  

Det var ikke muligt at fastslå brandårsagen på stedet. 

**

 

Anholdt foran beværtning efter uro

Natten til torsdag kl. 2.30 tilkaldte nogle dørmand på en beværtning på Åboulevarden i Aarhus politiet og fortalte, at de stod med en aggressiv mand. 

Ifølge dørmændene var manden sur over, at han ikke måtte komme ind på stedet, og han var derfor blevet opfarende og truende. Det endte med, at dørmændene tilbageholdt ham og ringede til politiet. 

En patrulje kørte til beværtningen, hvor de overtog den 39-årige mand, som blev sigtet for at forstyrre den offentlige orden. 

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 9.00 skete der et færdselsuheld på Lyseng Allé ved Højbjerg. En 21-årig mandlig bilist mistede kontrollen over sin bil og ramte ind i en sten og et buskads. Han kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Onsdag kl. 14.45 blev en 23-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Lottesvej i Brabrand. 

Onsdag kl. 15.41 skete der et færdselsuheld i krydset Skanderborgvej/Postvej i Haldum ved Hinnerup. En 51-årig kvindelig bilist kørte ud i krydset og ramte ind i en bil ført af en 37-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Der var uenighed om, hvem der havde forårsaget uheldet. 

Onsdag kl. 16.51 blev en 37-årig mand standset på sin knallert på en cykelsti på Munkemosevej i Hasle. Den 37-årige kørte i alt for høj fart på lille knallert, og da han blev standset, erkendte han da også, at han havde tunet den. Da han desuden var frakendt kørekortet, blev han sigtet for konstruktiv ændring af knallert og for kørsel i frakendelsestiden. Hans knallert blev taget med til nærmere undersøgelse. 

Onsdag kl. 18.25 blev en 24-årig mandlig bilist standset på Edwin Rahrs Vej i Brabrand og sigtet for kørsel uden førerret. Hans mor blev desuden sigtet for at have overladt sin bil til sønnen, selvom han ikke har kørekort. 

Onsdag kl. 23.00 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej i Brabrand. En 24-årig kvindelig bilist mistede kontrollen over sin bil og kørte ind i autoværnet på begge sider af vejen. Hun kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Blåbærvej i Randers NV begået mellem tirsdag d. 31/5 kl. 17.00 og torsdag d. 2/6 kl. 21.18
På Tøjhushavevej i Randers C begået mandag d. 30/5 mellem kl. 00.00 og kl. 9.00
På Vestermøllevej i Trige begået onsdag d. 8/6 mellem kl. 6.00 og kl. 15.00
 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi